Om Softstep

En helt ny generation vinylgolv

SOFTSTEP är en ny generation vinylgolv som med hjälp av ny teknologi har fått förbättrade egenskaper.

SOFTSTEP är t.ex. upp till 10 gånger mer formstabilt än traditionella vinylgolv – som har haft problem med att de expanderar vid höga temperaturer.

SOFTSTEP har en ljudisolerande baksida i kork och eftersom ljudisoleringen är integrerad med golvet spar du tid i installationen. Att inte behöva köpa något underlag av ljuddämpande material sänker också den totala kostnaden.

Slitskiktet på SOFTSTEP är 0,55 mm. Det är den tjocklek som används i kommersiella miljöer med stort slitage. Golvet är extremt slitstarkt jämfört med nästan alla andra typer av golv och garanterar många års användning i hemmiljö.

Vi ger konsumenter 20 års garanti mot fabrikationsfel vid normalt användande i hemmiljö och under förutsättning att våra anvisningar för installation och skötsel följts.

Den långa livslängden gör SOFTSTEP till ett golv som är vänligare mot miljön än många andra alternativ. Dessutom är det inga ftalater i SOFTSTEP. Därmed slipper man de emissioner som förekommer i traditionella vinylgolv. Det är bättre både för din närmiljö och den globala miljön.

SOFTSTEP är 100% vattentåligt* och klarar tuffare miljöer som till exempel hallar och kök bättre än de flesta andra golv. 

SOFTSTEP finns i tolv olika mönster. Alla med reptåliga och snygg matt eller supermatt lack. Ytan är lätt strukturerad för bättre känsla.

SOFTSTEP–brädorna är stabilare än traditionella vinylgolv vilket gör installationen lättare och snabbare. Att brädorna bara är 6 mm tunna gör att risken minskar för att du måste höja upp dörrar eller göra andra komplicerade anpassningar. Det gör att nästa alla kan installera golvet själva.

* Tänk på att golvet inte garanterat kan hindra större mängder vätska från att tränga igenom till undergolvet. Det ska mycket till för att det ska hända mitt på ett golv om brädorna är fästa vid varandra som de ska och undergolvet inte är alltför ojämnt, men större mängder vätskor kan till exempel leta sig fram till golvytans yttre kanter.